Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban.

Csigafúró fémfúráshoz

Asztali és állványos fúrógépre,  akkus és vezetékes kisgépre ajánlott választék.

A kézi használatnál fontos, hogy önközpontozó legyen, a fúrás kis erőt, nyomatékot és energiát igényeljen. Az egyes fúrószár típusok anyaga, felületi kidolgozása és geometriája különbözik, attól függően, hogy ötvözetlen acélt, gyengén, vagy erősen ötvözött korrózióálló acélt, vagy más fémet kell fúrni alkalmi, profi, vagy ipari használat során. Válassza ki az Önnek megfelelő, jobb, még jobb, vagy legjobb fúrószárat: 

STANDARD > HSS-G > CLASSIC > TiN > FURIUS > HSSE Co5 > INOX > HSSE8 Co8

Lásd még: 

         Fúrókészlet                   Hosszú csigafúró               Kúpos szárú csigafúró                 Lépcsős fúró         
Rendezés:

Csigafúró Standard - S001/S002/T510

Hengerelt* és köszörült* hornyú gyorsacél csigafúró alkalmankénti használatra
kisebb szilárdságú ötvözetlen acélhoz és más fémhez. Nagy méretek csökkentett szárral. 

Katalógus (hengerelt)  
Katalógus (köszörült) 

Forgalmazás 10 ill. 5 darabos tasakban. Bontott tasak, amíg a készlet tart.

Csigafúró HSS Classic - T520,T530

Köszörült fényes HSS gyorsacél csigafúró keresztélezéssel. Professzionális használatra ötvözetlen, vagy gyengén ötvözött acélhoz és más fémhez, műanyaghoz, fához. 
Nagy méretek Ø25 mm-ig csökkentett szárral.

Katalóguslap      Forgácsolási adat

Csigafúró HSS FURIUS - T540

GYORS ÉS KÖNNYŰ FÚRÁS. Intenzív munkára alkalmas. Univerzálisan használható a fémek többségéhez.​ Kis előtoló erőt igénylő önközpontozó geometria. ►FURIUS*

Ø 0,5-2,9 mm - bevonat nélkül
Ø 3-13 mm - Ti2CN súrlódáscsökkentő bevonat

Katalóguslap      Forgácsolási adat 

Csigafúró HSSE Co5 - T550

HSSE kobaltos fúró köszörült horonnyal önközpontozó élezéssel professzionális használatra erősen ötvözött acélhoz és más fémhez.
Nagy méretek csökkentett szárral.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Csigafúró HSSE INOX - T560

KORRÓZIÓÁLLÓ ACÉLHOZ (INOX) optimális csigafúró. Más fémekhez, ötvözött acélhoz, alumíniumhoz és műanyaghoz is jól bevált. Gyorsabban fúr, jobban kihozza a forgácsot és nagyobb az éltartama, mint a hagyományos kobaltos fúrónak.
►Koracél fúrása  ►Fúróteszt 

HSSE kobaltos gyorsacél, Inox geometria*, négy síklap* önközpontozó élezés, Ø3-13 mm BLADE (TiAlN+TiCN) bevonat, Ø1-2,9 és Ø14-20 bevonat nélkül.

Katalóguslap    Forgácsolási adat

Csigafúró HSSE8 Co8 - P016

HSSE8 gyorsacél 8% kobalt tartalommal. Optimális fúró nehezen forgácsolható króm-nikkel ötvözetekhez, erősen ötvözött korrózióálló és szerszámacélhoz, Hardox-hoz. CNC gépre, oszlopos fúrógépre, valamint elektromos és pneumatikus kisgépre egyaránt alkalmas.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Csigafúró HSS HEXA - T370

HEXA - Csavarozógépbe fogható rövid gyorsacél csigafúró 6,35 mm hatszögletű befogással. Önközpontozó élezés. Acélszerkezetek, lemezszekrények, csatlakozók, kapcsolók, fűtő és klíma berendezések szereléséhez, fafúráshoz. 

Katalóguslap

Rövid csigafúró HSS - T025

Köszörült hornyú extra rövid HSS gyorsacél csigafúró klasszikus élgeometrával, általános használatra.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Rövid csigafúró HSSE8 Co8 - P031

HSSE8 8% kobalt tartalmú extra rövid gyorsacél fúró nehezen forgácsolható ötvözetekhez is. 

A kis horonyszög és nagy csúcsszög a nehezen forgácsolható anyagoknál jól bevált. A nagy merevségű rövid fúró elektromos és pneumatikus kisgépre optimális.

Katalóguslap     Forgácsolási adat

Keményfém lapkás csigafúró - P020

Forrasztott keményfém élű csigafúró: rugalmas szár, kemény vágóél. Kisebb merevségű gépen is használható erősen koptató anyagokhoz 55 HRc keménységig. 

Katalóguslap     Forgácsolási adatok

2in1 fa- és fémfúró TECHNIC - F044

Fém és falemez együttes fúrásához való termelékeny szerszám gyors és precíz fúráshoz. Alkalmas keményfához és egzotikus fákhoz, alumínium profilokhoz, fémlemezekhez. Használja a kézi fúrógép maximális fordulatszámát!

Keményfém fúró zárcilinderhez

Speciális keményfém fúró edzett acél zárcilinderek gyors és professzionális megfúrásához. Használata a lenti videó szerint.

Csigafúró

  

Fémfúrás kisgéppel

Kisgéppel végzett fémfúráshoz, menetfúráshoz, kúpsüllyesztéshez olyan szerszámokat ajánlunk, amelyek erre a célra optimálisak. Például a fémfúrók geometriája úgy van kialakítva, hogy kisebb előtoló erőt igényelnek, így az egész napos munka kevésbé fárasztó. Vannak olyan fémfúrók, menetfúrók és süllyesztők, amelyek a fúró-csavarozógépbe közvetlenül befogható hatszögletű szárral (Hexa befogás) rendelkeznek, így nem kell a gépet váltogatni a szereléshez szükséges furatok, menetek kifúrásához.. A lemezfúrók és a körkivágó olyan szerszám, amelyet szinte csak kisgéppel használnak.

 Csigafúrók összehasonlító tesztelése 

 

Segédlet a szerszámtípusok kiválasztásához